انواع پمپ آب خانگی و صنعتی (پارت 2)

انواع پمپ آب خانگی

برای اینکه در واحدهای مسکونی و ساختمان‌ها آب در همه واحدها در دسترس باشد و فشار مناسبی نیز داشته باشد، می‌توان از انواع پمپ آب خانگی استفاده نمود. با استفاده از این پمپ‌ها آب از طریق چاه آب و یا مخزن به درون لوله های خانه و به همه واحدهای ساختمان انتقال می‌یابد. در بعضی اوقات هم از پمپ آب برای آبیاری باغ و استفاده از سیستم آبپاشی اتوماتیک استفاده می‌شود.

 

معمولاً جنس بدنه این پمپ‌ها چدن، استیل ضد زنگ و یا برنز می‌باشد و پروانه آن هم از جنس برنج ساخته می‌شود. با توجه به اینکه هر ساختمان دارای چند واحد است و به چه میزان آب مصرفی لازم است و همچنین با توجه به تعداد شیرهای آب، دوش حمام و در کل میزانی که به آب نیاز است، نوع و اندازه پمپ تشخیص داده خواهد شد و قدرت و اندازه پمپ معین می‌شود. البته لازم به ذکر است که در بسیاری از موارد انواع پمپ آب خانگی به عنوان مصارف صنعتی نیز استفاده می‌شوند.

 

پمپ آب پنتاکس

یکی از برندهای معتبر پمپ آب خانگی، پمپ آب پنتاکس می‌باشد که دارای تکنولوژی مدرن و به روزی می‌باشد و علی‌رغم اندازه کوچکی که دارد، دارای قدرت و عمر بیشتری نسبت به بسیاری از برندهای دیگر است.

 پمپ آب پنتاکس یک برند ایتالیایی می‌باشد که دارای کیفیت بسیار بالایی است و در ایران نیز از آن بسیار استقبال می‌شود. به خاطر داشته باشید که همیشه در هنگام خرید انواع پمپ آب، به بهره‌وری و میزان مصرف برق، قدرت و مقدار سر و صدای پمپ توجه کنید. به طور کلی می‌توان انواع پمپ آب خانگی را بر اساس قدرت به دسته‌های زیر تقسیم نمود:

 

پمپ نیم اسب بخار

این مدل از پمپ‌ها برای ظرفیت‌های پایین استفاده می‌شوند و معمولاً دارای حجم و قیمت کمتری نسبت به دیگر انواع پمپ‌ها هستند و سر و صدای کمی هم دارند.

 

پمپ یک اسب بخار

این مدل پمپ‌ها را می‌توان به ۳ دسته بشقابی، اسب جتی و دو پروانه تقسیم نمود. پمپ یک اسب بخار بشقابی برای ساختمان‌هایی با حداکثر سه طبقه مورد استفاده قرار می‌گیرند. نوع جتی آن با استفاده از سیستم مکش، آب را به آهستگی و به صورت یکنواخت داخل لوله پمپاژ می‌کند و نوع پمپ خانگی دو پروانه با قدرتی بیشتر نسبت به دو نوع دیگر این پمپ‌ها برای ساختمان‌های بیشتر از ۵ طبقه کارایی دارد و در صنایع کشاورزی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. از جهتی برای ساختمان‌های ۴ طبقه و ۸ واحد نیز از آن استفاده می‌کنند و اغلب باید هر واحد دارای متراژ حداکثر ۷۵ متر باشد. این مدل از انواع پمپ آب اغلب قیمت بیشتر و سر و صدای زیادتری نسبت به انواع دیگر آن دارد.

 

پمپ یک و نیم اسب بخار

این نوع پمپ‌ها معمولا در ساختمان‌ های ۵ طبقه‌ای که متراژ آن‌ها بیشتر از ۱۰۰ متر نباشد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

پمپ دو اسب بخار

این مدل از انواع پمپ آب برای ساختمان‌های ۵ طبقه یا ۱۴ واحد که متراژ آن‌ها هم حداکثر ۱۰۰ متر می‌باشد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

پمپ آب خانگی با مخزن انبساط

در بعضی اوقات و در موارد بسیاری طبق شرایط، لازم است تا پمپ آب خانگی همراه با مخزن انبساط نصب بشود. عملکرد این منبع انبساط اینگونه می‌باشد که مقداری آب را با فشار درون خود نگه داشته و هنگامی که پمپ روشن باشد، با ایجاد هوای پر فشار در این منبع آب با فشار بیشتری به سمت لوله‌ها جریان می‌یابد. استفاده از پمپ آب خانگی با مخزن انبساط باعث می‌شود تا پمپ کمتر استهلاک یابد و دارای نوسان و مصرف برق کمتری باشد. این مخزن انبساط باید با توجه به قدرت پمپ برگزیده بشود و اگر این اتفاق نیفتد موجب ایجاد فشار بیشتر در پمپ و ترک خوردن منبع انبساط می‌شود.

 

انواع پمپ آب صنعتی

این مدل از انواع پمپ آب بیشتر در صنعت، کارخانه‌ها و زمین‌های کشاورزی استفاده می‌شود. در مورد انواع پمپ آب مورد استفاده در کشاورزی لازم است اطلاع داشته باشید که هم از پمپ‌های خانگی و هم پمپ های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای آبرسانی به زمین‌های کشاورزی و آب دادن به مزارع از پمپ آب برای منتقل کردن آب از چاه، دریاچه و یا نهرها به سمت زمین‌های زراعی مورد استفاده قرار می‌گیرند و بعضی مواقع نیز برای سم‌پاشی زمین‌ها از پمپ استفاده می‌کنند؛ اما به طور کلی انواع پمپ آب صنعتی بیشتر برای مواردی که تامین آب باید به طور مرتب و با سطح و میزان مشخصی در دسترس باشد، قرار می‌گیرد.

 تامین آب برای آتش‌نشانی نیز از این دسته موارد به حساب می‌آید. انواع پمپ آب به کار گرفته شده در سیستم آتش‌نشانی به این صورت است که با تنظیم قدرت آن، میزان آب با حجم و فشار زیاد تا ارتفاع بالا برای رسیدن به طبقات بالای ساختمان هم در دسترس قرار گرفته می‌شوند.

 

 

دیگر انواع پمپ‌ها

انواع پمپ آب تنها به مصارف خانگی و صنعتی خلاصه نمی‌شود. در بسیاری از موارد نیز ممکن است با مفاهیم و اسامی پمپ کف‌کش، لجن‌کش، پمپ طبقاتی، تأسیساتی، شناور، کارواش، کولر نیز روبرو شوید که هر یک از این پمپ‌ها معمولاً در عملکرد جزئیات متفاوتی دارند که در ادامه به طور خلاصه به آن پرداخته می‌شود.

 

پمپ کف‌کش

به منظور منتقل کردن آب از استخر و یا برای آبیاری و مصارف خانگی، این مدل پمپ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

پمپ لجن‌کش

این مدل از انواع پمپ برای بیرون کشیدن لجن از درون چاه مورد استفاده قرار می‌گیرد و از طرفی هم در صنایع مربوط به ساختمان نیز برای خارج نمودن فاضلاب از آن استفاده می‌شود.

 

پمپ آب طبقاتی

این مدل پمپ‌ها دو نوع افقی و عمودی دارند و بیشتر برای مصارف کشاورزی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

پمپ آب تأسیساتی

از این مدل پمپ‌ها در ساختمان‌های اداری و در موارد صنعتی استفاده می‌شود.

 

پمپ شناور

از این مدل پمپ ها برای خارج نمودن مایعات از داخل چاه‌های عمیق استفاده می‌کنند.

 

پمپ کارواش

با استفاده از این نوع پمپ آب از داخل منبع با فشار به بیرون انتقال می‌یابد و برای مواردی همچون شستشوی ماشین که به فشار زیاد آب نیاز است مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

پمپ آب کولر

پمپ آب کولر برای پمپاژ کردن آب داخل کولرهای آبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.