جزئیاتی درباره رادیاتورهای شیشه ای

جزئیاتی درباره رادیاتورهای شیشه ای

رادیاتورهای شیشه‌ای محصول یکی از فناوری‌های بسیار شیک و زیبا و فوق مدرن در زمینه سیستم‌های مرکزی گرمایشی می‌باشند. خصوصیاتی مثل بدیع بودن، صرفه جویی در مصرف انرژی، کنترل بوسیله‌ی سنسور، نصب آسان و طراحی بسیار شکیل و ظریف رادیاتورهای شیشه‌ای باعث شده است تا پس از آشنایی با این مدل رادیاتور، فکر استفاده از دیگر رادیاتورهای قدیمی به کلی از بین برود.

رادیاتور شیشه‌ای از پنل‌های شیشه‌ای که مخصوص سکوریت است ساخته شده‌اند که از فناوری فروسرخ برای ایجاد گرمایشی کارامد و مطلوب استفاده می‌کند. می‌توان گفت رادیاتور شیشه‌ای مثل شیشه گرم کن خودرو توسط یک قطعه که درون بافت شیشه به کار رفته است، باعث ایجاد گرما می‌شود و دمای محیط را گرم می‌کند. اینچنین که گرمای شیشه، هوای محیط را گرم میکند. سپس هوای گرم شده که چگالی کمتری دارد، به بالا حرکت می‌کند و به جای آن هوای سرد به سمت پایین می‌آید، دومرتبه این هوا گرم شده و مجددا به بالا می‌رود و به این ترتیب گرما به میزان یکسان در همه جا پراکنده می‌شود.
لازم به ذکر است که رادیاتورهای سنتی هم هوا را گرم می‌کنند، اما گرمای تولید شده بوسیله‌ی رادیاتورهای شیشه‌ای، توسط سطوح و اشیا جذب می‌شود و در نتیجه گرما و خشکی محیط اتاق برای مدت بیشتری دوام می‌آورد. فایده‌ی دیگر گرمایش اشعه فروسرخ باعث می‌شود میزان باکتری و گرد و خاک موجود در فضا کاهش پیدا کند، و به این ترتیب فضای اتاق نیز پاک ‌تر و سالم‌تر خواهد ماند. و این مزیت برتر این رادیاتور شیشه‌ای است که باعث شده برای بیمارستان‌ها و سایر محیط‌های پزشکی گزینه مناسبی باشد.

 

ساختار کلکتور آب گرمایشی ساختمان چگونه است؟


کلکتورهای آب گرمایشی ساختمان به دو صورت ایجاد می‌شوند: 1- کلکتور رادیاتوری 2- کلکتور گرمایش از کف
چیزی که قابل تامل است و باید بدانید این نکته است که کلکتورهای گرمایش خانه، به آب رفت و برگشت به جای آب گرم و سرد تقسیم می‌شوند.
منظور از کلکتور آب رفت همان آب گرم می‌باشد که به طور معمول در بالای جعبه بسته می‌شود و کلکتور آب برگشت همان آب سرد است که در پایین جعبه کلکتور نصب می‌کنند.
شکل این کلکتورها به گونه ای است که فقط یک ورودی اصلی در یک سمت خود دارند. کلکتور آب رفت از زیر پکیج دریافت می‌شود و به سمت لوله‌های گرمایش از کف و یا رادیاتورها فرستاده می‌شود. کلکتور آب سرد که توسط موتور پکیج از مداره در حال برگشت هست را نیز از مسیرهای مختلف جمع‌آوری می‌کند و به سمت پکیج و زیر پکیج می‌فرستد.
تفاوت در لوله‌کشی آب سرد و گرم و لوله‌کشی گرمایش در روش کلکتوری بدین صورت است که لازم است تمامی مسیرهای لوله‌کشی حدودا به یک اندازه متراژ داشته باشند. به عنوان مثال رادیاتور در هر مکانی که قرار گرفته باشد تفاوتی ندارد اما طول لوله رفتِ تمامی این رادیاتو ها و لوله برگشتِ تمام رادیاتورها باید تقریبا 8 متر باشد.
اگر به عنوان مثال طول یک لوله را بلندتر بگیرند رادیاتور دورتر سردتر می‌شود و اگر یک مسیر کوتاه را برگزینند، مسیر کوتاه به حالت بای پاس عمل کرده و شدیدا داغ می‌شود. همچنین هر دو کلکتور آب رفت و برگشت در انتها توسط یک درپوش کلکتوری بسته خواهند شد.

 

 

خصوصیات بارز کلکتور آب گرمایش از کف ساختمان


تفاوت عمده‌ی کلکتورهای گرمایش با کلکتورهای دیگر این است که کلکتورها به وسیله یک دبی سنج و یک شیر تنظیم جریان بصورت یک تکه و سرهم شده‌اند.
دلایل به کارگیری از شیر تنظیم جریان و دبی سنج در این ابزار حساسیت بالای لوله‌های گرمایش از کف می‌باشد که باید بصورت هم سطح، یکسان و یکنواخت، آب را در سیستم به گردش دربیاورند. در انتهای کلکتور هم یک شیر هواگیری تعبیه شده است که بر روی کلکتورهای آماده از قبل نصب شده اند و یا باید پس از خریداری نصب شود.
همچنین باید بگوییم که شیر هواگیری از اهمیت بسیار زیادی در گرمایش از کف برخوردار است و در تایم های مختلف برای بهبود عملکرد گرمایش از کف و هواگیری باید از آن استفاده کرد. معمولا این شیر هواگیری اتوماتیک وار عمل خواهند کرد.
این کلکتورهای گرمایش از کف بصورت آماده و زوج در بازار موجود می‌باشند. این کلکتورها دارای شیرهای اتوماتیکی هستند که دیگر نیازی به کارگذاری شیر نخواهند داشت.
تفاوت شیرکلکتور گرمایش از کف با شیرهای والو دار در این است که برای قطرهای مختلف لوله، موجودی هست و این شیر را دقیقا در ابتدای کلکتور نصب می‌شود.
اشتباه متداول بسیاری از نصاب های لوله‌کشی در انتخاب کلکتور گرمایش از کف می‌باشد که نکته قابل توجهی است. اگرچه کلکتورهای معمولی در ابتدا برای مصرف کننده کاهش هزینه را به همراه دارد اما چون کنترل‌های مورد نیاز در آن انجام نمی‌شود، فشار زیادی به لوله‌ها وارد می‌شود که در مدت زمان طولانی باعث استهلاک شدید و صدمات جبران ناپذیر به لوله‌ها می‌شود و همچنین هزینه‌ی تعمیرات و استهلاک به دنبال دارد. گرچه در همان ابتدا هم، میزان انرژی بیشتری برای گرمایش مورد نیاز است.
نصب و راه‌اندازی سیستم کلکتورها و لوله‌کشی از نوع کلکتوری بسیار مورد توجه متقاضیان و مردم عادی و همچنین مورد توصیه مهندسان تاسیسات است. استفاده از این سیستم اگر همراه با لوله‌کشی زیر سقفی آب سرد و گرم ساختمان باشد موجب می‌شود تا در هزینه‌‌های تعمیر و نگهداری ساختمان از نظر تاسیسات، صرفه‌ جویی بسیار زیادی شود.

 

مزایا و معایب رادیاتور شیشه‌ای


تصور کنید اگر می‌توانستید زمان را به عقب برگردانید و رادیاتور را از اول اختراع کنید اما این بار می‌خواهید این اختراع را تبدیل به یک نوآوری و اثر هنری تمام عیار کنید که هم زمان با ایجاد گرمایش مطلوب و کارآمد بودن، بسیار چشم نواز باشد. این داستان کاملا مشابه داستان رادیاتور شیشه‌ای است. برای تحت تاثیر قرار دادن افراد رادیاتورهای شیشه‌ای مناسب ترین گزینه هستند. این رادیاتورها با داشتن طرح‌ها و مدل‌های مختلف برای هر سلیقه‌ای گزینه مناسب دارند. البته به هرحال این نوع رادیاتوها در کنار خوبی‌های خود، دارای معایب هم هستند. در ادامه به بیان برخی از مزایا و معایب مهم رادیاتور شیشه‌ای پرداخته ایم.

 

مزایای رادیاتور شیشه‌ای


نصب با هزینه مناسب

هزینه نصب رادیاتور شیشه‌ای نسبت به نصب رادیاتور معمولی به طور قابل توجهی ناچیز است. می‌توان گفت این هزینه‌ها به علت عدم نیاز به استفاده از نیروی متخصص کم هستند. این رادیاتور برای محیط‌هایی که امکان لوله‌کشی و یا نصب رادیاتور سنتی در آنها وجود ندارد، گزینه بسیار مناسبی می‌باشند.


کمترین هزینه برای نگهداری

چون رادیاتور شیشه‌ای اجزای فنی خاصی ندارند که احتیاج به نگهداری داشته باشد، هزینه نگهداری و تعمیر آن نیز در طولانی مدت بسیار پایین خواهد بود.


سهولت در جابجایی

رادیاتورهای شیشه‌ای جزئی از یک سیستم گرمایشی کلی به حساب نمی‌آیند، بنابراین نصب و یا جابجایی آن‌ها بسیار راحت خواهد بود. شما حتی می‌توانید موقع نقل مکان و اثاث کشی به یک منزل جدید، به آسانی رادیاتور شیشه‌ای خود را بدون هیچگونه هزینه جانبی باز کرده و با خود ببرید.


مقرون به صرفه و ارزان

هزینه خرید رادیاتور شیشه‌ای در مقایسه با رادیاتورهای سنتی گازی و یا روغنی بسیار کمتر و مقرون به صرفه تر است.


دارای طرح‌هایی گوناگون

در بازار از رادیاتورهای شیشه‌ای طرح‌ها و مدل‌های مختلفی موجود است. بعضی از مدل‌های آن دارای تنظیمات کنترل دما می‌باشند و بعضی فاقد این تنظیمات هستند. بعضی مدل‌ها به راحتی به پریز برق متصل می‌شوند و گونه ای دیگر نیاز به سیم کشی دارند. برخی از انواع رادیاتور شیشه‌ای قابل نصب روی دیوار بوده و مدل هایی از آن روی زمین قرار می‌گیرند. البته تمامی‌ مدل‌ها طراحی باریکی دارند و حجم کمی را در برمی‌گیرند. شما همچنین می‌توانید علاوه بر استفاده از رنگ‌ها و طرح‌های از پیش ساخته شده برای شیشه، طرحی مطابق با سلیقه خود برای چاپ روی شیشه رادیاتورتان سفارش دهید و یک قاب عکس اختصاصی برای خود داشته باشید که دمای خانه را گرم می‌کند.


قابلیت ترکیب با منابع قابل تجدید انرژی

قابلیت ترکیب رادیاتورهای شیشه‌ای با منابع قابل تجدید انرژی مثل باد، آن را تبدیل به جایگزین بسیار مناسبی برای سیستم‌های سنتی گرمایشی می‌کند و می‌تواند هزینه‌های مصرف انرژی را نیز کاهش دهد.


بهینه کردن مصرف در انرژی

رادیاتورهای شیشه‌ای به ندرت انرژی را هدر می‌دهند و حتی می‌توان گفت هرگز هدر نمی‌دهند. در واقع تمام گرمای تولید شده به اتاق می‌رسد و هیچ مقداری از گرما در لوله‌های اطراف خانه هدر نمی‌شود. همچنین رادیاتور شیشه‌ای کاملا از همان اندازه گرمای مورد نیاز برای رساندن دما به حد مورد نظر استفاده می‌کند و گرمای بیشتری را تولید نمی‌کند. برنامه‌های مختلفی هم وجود دارند که اطمینان حاصل کنید. رادیاتور فقط زمانی که شما نیاز دارید، کار می‌کند.

 

 

معایب رادیاتور شیشه‌ای عبارتند از :


داشتن هزینه بالا در بلند مدت

با وجود اینکه رادیاتورهای شیشه‌ای برای گرمایش یک اتاق یا بخش کوچکی از خانه و یا تکمیل سایر روش‌های گرمایش ارزان و بصرفه هستند، ممکن است گاهی اوقات گران ‌قیمت به نظر برسند چون برق از گران‌ترین منابع ایجاد گرما است. بنابراین باید قبل از تهیه رادیاتور شیشه‌ای این موضوع را به افراد گوشزد کنید.

 

نحوه نصب رادیاتور شیشه‌ای


یکی از مزیت های رادیاتور شیشه‌ای این است که نصب آن بوسیله‌ی خود شما نیز امری بسیار آسان و راحت است. شما فقط برای نصب رادیاتور شیشه‌ای به ابزاری مثل پیچ گوشتی، دریل، چسب برق و نوار پلاستیکی، آچار فرانسه، متر و تراز احتیاج خواهید داشت که در دسترس ترین ابزار هستند.
قبل از نصب، حتما باید ابعاد رادیاتور و مکانی که برای نصب آن مد نظر گرفته اید را در نظر داشته باشید و نسبت به آن اقدام کنید و بسنجید.
اغلب تولیدکنندگان رادیاتورهای شیشه‌ای، براکت‌های مخصوص نصب را قبلا روی رادیاتورها نصب می‌کنند. از این براکت‌ها می‌توانید برای کار گذاری رادیاتور هم روی دیوار و هم روی زمین استفاده کنید.
به طور معمول شما در هنگام نصب به ۴ نقطه روی دیوار احتیاج خواهید داشت که باید این نقاط را با اندازه گیری فواصل بین براکت‌های نصب شده روی رادیاتور و با استفاده از متر و مشخص کردن روی دیوار با دریل ایجاد کنید. معمولا ۲ نقطه در بالا و ۲ نقطه در پایین باید ایجاد شود. اما برای نصب رادیاتور روی زمین فقط به ۲ نقطه نیاز است.
بعد از این مرحله، اغلب رادیاتورهای شیشه‌ای طوری طراحی شده‌اند که به سهولت پس از نصب روی دیوار، به یک پریز برق متصل می‌شوند. این ساده‌ترین روش نصب رادیاتور شیشه‌ای است و سایر روش ها ممکن است احتیاج به سیم‌کشی داشته باشند که در این صورت باید از یک نصاب حرفه‌ای برای نصب آن درخواست کنید.