• fa1.jpg
  • fa2.jpg
  • fa3.jpg
  • fa5.jpg

دانلود نسخه دیجیتال کاتالوگ محصولات آویژه پایپ

از اینجا دانلود کنید

چه نوع سیستم گرمایش یا سرمایشی برای منزل خود استفاده کنیم؟

 برای انتخاب بهترین دستگاه سرمایشی و گرمایشی به چه نکاتی لازم است توجه کنیم؟ کدام سیستم برای ما مناسب و مقرون به صرفه است؟

 در بازارسیستم‌ها و وسایل گرمایش و سرمایش بسیاری برای ساختمان عرضه شده است.

این سیستم‌ها گرمای مورد نیاز  زمستان و سرمایش لازم برای فصل تابستان را فراهم می‌کنند و وجود آن‌ها در ساختمان واجب است.

 

امروزه با توجه به اهمیت موضوع گرم شدن کره زمین، حفاظت از محیط زیست و استفاده بهینه از انرژی، علاوه بر قدرت و قیمت وسایل گرم‌کننده و خنک‌کننده، باید متناسب با نیاز هر ساختمان، مناسب‌ترین دستگاه ممکن از نظر قیمت، مصرف انرژی، برآورده کردن نیازهای اساسی دمایی و رطوبتی و غیره را انتخاب کرد.

 

 قبل از انتخاب سیستم یا دستگاه سرمایشی و گرمایشی مناسب برای خانه خود، اگر انواع آن و ویژگی‌های هرکدام را بشناسید و بعد اقدام به خرید نمایید بسیار عاقلانه تر است. قصد داریم در این نوشته انواع سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی را به شما معرفی کرده تا شما عزیزیان مناسبترین سیستم را مطابق با قیمت، مصرف انرژی,و در جهت آسایش و رفاه اهالی منزل خریداری نمایید.

 

انواع دسته‌بندی سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی

 

به طور کلی  سیستم‌ها از نظر کاربرد به دو دسته صنعتی و غیر صنعتی تقسیم می‌شوند:

 

نکاتی در باب  سیستم های غیر صنعتی:

 کارایی این نوع سیستم بیشتر  در مکان‌های مسکونی، اداری، فروشگاهی و مکان‌های عمومی مانند رستوران، تئاتر، بیمارستان، مدرسه، مسجد و غیره میباشد.

 

نکاتی پیرامون سیستمهای صنعتی:

 این سیستم‌های تهویه با هدف کنترل شرایط محیطی مناسب برای کارهای پژوهشی و تولیدی، ایجاد محیطی برای رفاه افراد و افزایش سطح تمرکز آن‌ها در کار و مانع از ورود هوای آلوده به داخل ساختمان و  انتشار آلاینده‌ها به بیرون میباشد. این سیستم‌ها  اغلب در صنایعی مانند کارخانجات نساجی، کاغذسازی، تولید شیرینی، واحدهای صنعتی چاپ و عکاسی کاربرد بالایی دارند.

 

انواع سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی بر طبق فصل‌های سال عبارتند از:

 

سیستم‌های زمستانی

 مثل بویلر موتورخانه و پکیج به عنوان ایجادکننده آب گرم، دستگاه‌های یونیت هیتر، رادیاتور، سیستم‌های سرمایش از کف، فن‌کویل، هواساز و… که به عنوان تبادل کننده حرارتی بین آب گرم و هوای درون ساختمان استفاده دارند.

 

سیستم‌های تابستانی

 مثل انواع چیلر و مینی چیلر که برای ایجاد آب سرد و انتقال آن به واحدهای درون ساختمان مانند فن‌کوئل و هواساز از طریق لوله‌کشی، به کار می‌روند.

 

سیستم‌های چهارفصل

 این گونه  سیستم‌ها به صورت ترکیبی از تابستان و زمستان میباشند. میتوانیم  برای نمونه از سیستم تهویه مطبوع مرکزی گازسوز GHP، سیستم تهویه مطبوع الکتریکی VRF  یاد کنیم .

 

سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی از لحاظ آرایش تجهیزات به دو دسته تقسیم میشوند:

 

سیستم‌های تهویه مطبوع مرکزی

 

مقصود از مرکزی این است که تجهیزات مولد گرما و سرما در مکانی بیرون از فضای تهویه شونده مانند موتورخانه یا روی بام، نصب می‌شوند. از انواع این سیستم‌ها  دیگ آب گرم، دیگ بخار، کوره هوای گرم، انواع چیلر و مینی‌چیلر میتوانیم نام ببریم.

 

سیستم‌های تک‌واحدی یا بسته‌ای

 

در این گونه  سیستم‌ها ویژگی‌ها و مزایای مرکزی و تک‌واحدی با هم ترکیب میشوند. مثل سیستم تهویه مطبوع مرکزی گازسوز GHP و سیستم تهویه مطبوع الکتریکی VRF

 

انواع سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی جدید و به روز عبارتند از :

 

رادیاتور شیشه‌ای

 

در مدل سنتی اغلب مواقع  رادیاتورها را در زیر پنجره نصب می‌کردند که این امر باعث هدر رفتن انرژی گرمایی می‌شد، اما درطراحی مدرن امروزی سعی در بهینه‌سازی انرژی با استفاده از رادیاتورهای لوکس در سایزهای ایده‌آل داشته است.

 سیستم حرارت مرکزی گرما را از موتورخانه یا پکیج به رادیاتور انتقال داده و فضا را گرم می‌کند. رادیاتورها به عنوان توزیع‌کننده حرارت در انواع مختلف به بازار عرضه شده اند. رادیاتور شیشه‌ای هم نقش مهمی در تامین گرمایش ساختمان دارد و هم اینکه به عنوان نوعی رادیاتور دکوراتیو و مجلل استفاده می‌شود. به عنوان نمونه میتوانید  بر روی شیشه این رادیاتورها  به صورت سفارشی تصویر دلخواه را حک کرده و از زیبایی آن لذت مبسوط را ببرد.

  نصب سیستم‌های گرمایشی مثل  بخاری، انواع شومینه و رادیاتورهای معمولی لازم است در جاهای معینی از خانه  جاسازی  شوند، ولی درمورد رادیاتورهای شیشه ای این امکان را دارندکه این سیستم را در هر مکانی که مناسب با نمای داخلی باشد بتوان نصب کرد.

 

مزایا و معایب رادیاتورهای شیشه ای با رادیاتورهای معمولی

 

مهمترین تفاوت این دو سیستم در استفاده از سیستم‌های لوله‌کشی آن است. به دلیل عدم استفاده از سیستم لوله‌کشی در نصب رادیاتورهای شیشه‌ای، هیچ هدررفت انرژی از طریق لوله‌ها صورت نمی‌گیرد. طرز کار این رادیاتورها به این شکل است که به محض روشن کردن آن‌ها تمام گرمای تولید شده به منزل ارسال شده و انرژی اضافی از بین نمی‌رود. در واقع میتوانیم بگوییم که رادیاتورهای شیشه‌ای بازده‌ای صددرصد دارند. در ساخت رادیاتورهای شیشه ای هیچ نوع تجهیزات جانبی که احتیاج به  تعمیر داشته باشد به کار نرفته است. برخلاف بقیه‎ سیستم‌های گرمایشی که بعد از گذشت چند ماه نیازمند سرویس کردن هستند، رادیاتورهای شیشه‌ای ابدا به مراقبت و نگهداری خاصی نیاز ندارند و از این جهت هزینه کمتری را برای شما به همراه خواهند داشت.

 محدودیت مکانی خاصی برای نصب رادیاتورهای شیشه‌ای وجود ندارد و ریموت کنترلی که همراه این رادیاتورهاست آسایش و راحتی را برای ساکنین منازل به ارمغان اورده است .لازم به ذکر است که برخی از این سیستم‌های گرمایشی ریموت کنترل دارند و گونه ای  دیگر با دو شاخ به پریز برق متصل می‌شوند. رادیاتورهایی که قابلیت کنترل دما را دارند توسط یک ریموت کنترل می‌توانند دمای آن‌ها را تنظیم کنید، ولی نمونه‌های غیر قابل کنترل مانند رادیاتورهای معمولی عمل کرده و تنها یک دکمه روشن و خاموش کردن دارند.همچنین  دمای این رادیاتورها در کارخانه روی یک درجه مشخص تنظیم شده است. نکته بعدی اینکه قیمت رادیاتور شیشه‌ای به نسبت نصب و راه‌اندازی سیستم گرمایش از کف بسیار پایین‌تر است.و به میزان قابل توجه در مصرف انرژی صرفه‌جویی دارند، به همین دلیل خرید رادیاتور دکوراتیو دردراز مدت از نظر اقتصادی برای شما مقرون به‌صرفه خواهد بود.