• fa1.jpg
  • fa2.jpg
  • fa3.jpg
  • fa5.jpg

دانلود نسخه دیجیتال کاتالوگ محصولات آویژه پایپ

از اینجا دانلود کنید

مراحل و نحوه اجرای گرمایش از کف

اگر خواهان این هستید که روش اجرای گرمایش از کف همراه بشوید، این مطلب برای شما مفید است. به طور کلی مراحل اجرای گرمایش از کف به چندین بخش مختلف وگوناگون و اساسی تقسیم شده است که اگر بخواهید انتظار کارکرد صحیح و درستی از سیستم گرمایش از کف داشته باشید باید تمامی مرحله های لازم را به دقت پیگیری و اجرا نمایید.

گرمایش از کف در ساختمان چطور است؟

 

اگر به دنبال این هستید که چگونگی اجرای گرمایش از کف می باشید قطعا از ریز تا درست سیستم گرمایش از کف را می‌دانید و با فایده های بسیار زیادی که این سیستم داراست مانند ایجاد گرمای یکنواخت، مقرون به صرفه بودن  و صرفه جویی آن در انرژی مصرفی آشناهستید. پس بهتر می باشد وقتتان را بیشتر از این نگرفته و مستقیم به سمت مرحله های اجرای گرمایش از کف و نحوه صحیح و درست اجرای گرمایش از کف برویم، با ما همراه باشید.

 

اجرای گرمایش از کف چگونه شکل میگیرد؟

 

همانگونه که قبل‌تر هم به آن اشاره و توجه داشتیم، مراحل اجرای گرمایش از کف به سه دسته، مراحل قبل نصب، مراحل نصب سیستم گرمایش از کف و مراحل بعد از نصب تقسیم می‌گردند که به همین ترتیب نیز ما توضیحات لازم را عرضه و ارائه می‌نماییم:

 

مراحل قبل از نصب سیستم گرمایش از کف به چه صورتمی باشد؟

 

قبل از نصب سیستم گرمایش از کف شما نیاز به نصب سیستم‌های دیگر مرتبط به کف ساختمان مانند نصب سیستم آبرسانی، برق، ایزوگام کف و گاز را دارید. تنها پیشنهادی که به شما در مورد نصب کردن سیستم‌های ضروری در کف ساختمان به شما  می توانیم بدهیم این می باشد که حتما از کالاهای مرغوب و با کیفیت استفاده نمایید و اطمینان حاصل کنید که نصب  کردن تمام سیستم‌ها کف به طور صحیح و اصولی شکل بگیرد.

بعد از نصب تمام سیستم‌های لازم در کف حتما یک نقشه دقیق و درست وصحیح از گرمایش از کف و محل دقیق کلکتورها تهیه نمایید تا هنگام اجرای گرمایش از کف با مشکل رو به رو نشوید.

 

مراحل نصب و اجرای گرمایش از کف چگونه است؟

 

بعد از تهیه نقشه گرمایش از کف و مشخص نمودن مکان دقیق و درست کلکتورها در این مرحله باید با توجه به مسیر رفت و برگشت گرمایش از کف، عایق‌ها و لوله کشی مرتبط به گرمایش از کف را نصب نمایید که این مراحل را ما به صورت جداگانه برای شما شرح می‌دهیم:

محل کلکتور: قبل از هر چیز باید یک مکان مناسب برای جای دادن جعبه کلکتور در نظر داشته باشید که دسترسی کامل به سیستم تامین کننده گرمایش (پکیج یا موتورخانه) و همچنین فضای اجرای گرمایش را داشته باشید.

عایق کاری: برای عایق کاری دیوارهای اطراف را بین ۶ تا ۱۰ سانتی‌متر عایق کرده و بعد از آن  به سراغ نصب نمودن عایق کف رفته و در این حین توجه بکنید که عایق کف باید حداقل ۳ سانتی‌متر با چگالی ۲۵ باشد و همچنین تمام درزها باید پوشیده شوند.

به یاد داشته باشید که: برای محکم نمودن و فیکس کردن عایق در کف ساختمان از وسایل فلزی مانند پیچ استفاده ننمایید زیرا فلزات سبب انتقال دادن حرارت به کف ساختمان می‌گردنددر نتیجه برای محکم کاری کارتان از چسب پهن نواری و یا کاغذی استفاده نمایید.

 

 اجرای  عملیات لوله کشی: اصلی‌ترین قسمت اجرای گرمایش از کف بعد از نصب  کردن لوله کشی سیستم گرمایش از کف می باشد. قبل از اجرای لوله کشی به شما توصیه می‌نمایم از صحت و سلامت لوله‌ها اطمینان حاصل کنید زیرا اگر کف لوله مشکل دو پهن شدن داشته باشد یا سوارخ بر روی آن مشاهده شود باید کل حلقه را جمع کرده و لوله جدید گذاشته و همچنین به خاطر بسپارید که لوله کشی باید طبق نقشه‌ای که از قبل تهیه کرده‌اید پیش برود و فاصله ها در آن رعایت گردد. حالا برای شروع کار لوله‌های پنج لایه را به کلکتورها بسته و در کف هر فضا به طور کاملا مجزا پهن نمایید. برای روش پهن کردن لوله‌های گرمایش از کف می‌توانید از دو مدل حلزونی( دایره وار) و یا مارپیجی( ردیفی) و همچنین ترکیبی از این دو استفاده نمایید.

 

روش دایره‌وار اجرای گرمایش از کف چیست؟

 

در این روش تمامی لوله‌ها از طرفین به سمت وسط اجرا شده و بعد از وسط دوباره به طرفین برگشته و به سمت کلکتور خروجی هدایت می‌گردند.

 

روش ردیفی اجرای گرمایش از کف به چه صورت است؟

 

در این روش لوله‌ها به صورت ردیفی با یک فاصله معین و مناسب  از سمتی به سمت دیگر اجرا شده و در نهایت به سمت کلکتور خروجی هدایت می‌گردند.

 نصب  نمودن بست خاردار: برای نگهداری هر چه بیشتر لوله‌ها روی عایق سعی کرده در فاصله مناسب از بست خاردار استفاده نمایید. به طور مثال هر نیم متر از یک بست استفاده کرده. البته توصیه متخصصان این می باشد که برای این کار بست خاردار را به کمک ابزار مخصوص آن جا زده تا بست‌ها به صورت زاویه دار در عایق فرو بروند زیرا اگر به صورت عمود در داخل عایق فرو روند، لوله در داخل بست قفل شده و دیگر از آن بیرون نمیاید و از عایق هم جدا نمی‌گردد.

نصب خرطومی: در حین لوله کشی شما باید لوله‌ها را وارد کلکتور کرده و حتما به یاد بسپارید که محل طلاقی لوله و کلکتور را با استفاده از خرطومی محافظ لوله پوشانده زیرا لوله‌ به کلکتور ثابت شده است، حال اگر کلکتور تکان خورد احتمال شکستن لوله بسیار زیاد می شود و خرطومی بابت جلوگیری از چنین مشکلی توصیه می‌گردد.

 

مراحل بعد از نصب کردن سیستم گرامایش از کف

 

بتن ریزی: اگر لوله‌های گرمایش از کف را به درستی نصب کرده‌ باشید و تست نشتی را انجام داده اید نوبت به مراحل پایانی کار به نام بتن ریزی بر روی لوله می رسد. فقط فراموش نکنید که مراحل بتن ریزی باید طبق اصول فنی و بسیار دقیق با مهارت بالا شکل بگیرد. ضخامت بتن روی گرمایش از کف تنها ۲ تا ۴ سانتی متر باید باشد و بعد از آن می‌توان با استفاده از یک کفپوش مناسب (سرامیک، پارکت، سنگ، موزاییک و …) کف سازی را انجام داد.

 

گرمایش از کف به چه صورت انجام می‌شود؟

 

محاسبه کردن طول لوله برای اجرای گرمایش از کف بستگی به متوسط دمای اتاق دارد که برای راحتی زندگی در نظر گرفته می‌شود. معمولا حداکثر طول لوله گرمایش از کف برای لوله‌هایی به قطر ۱۶ تا ۹۰ متر می باشد، برای لوله‌هایی به قطر ۲۰ تا ۱۲۰ متر و برای لوله‌هایی به قطر ۲۵ تا ۱۵۰ مترمی باشد.

 

تبدیل کننده حرارتی گرمایش از کف

 

مبدل حرارتی گرمایش از کف می‌تواند یکی از دو مدل موتورخانه یا پکیج باشد که برای هر کدام نوع سیستم لوله کشی گرمایش از کف تفاوت دارد.

بیشترین دمای گرمایش از کف که بسته به نوع مبدل حرارتی گرمایش از کف دارد اما می‌توان گفت این سیستم آب گرم را تا حداکثر دمای ۴۰ الی ۴۵ درجه از طریق تبدیل کننده حرارتی و کلکتورها توزیع  و پخش می‌گردد و حداکثر دمایی که به کف می‌رساند ۲۹ درجه می باشد.

 

به نکاتی مهم در اجرای گرمایش از کف توجه کنید.

 

بیاد داشته باشید که نصب لوله‌ها باید از سمتی شروع گردد که هوای سرد از آن ناحیه نفوذ می‌کند. (مثل سمت پنجره یا دیوار بیرونی)

یکی از نکات مهم دیگر این می باشد که باید توجه بکنید که لوله اجرا شده از ابتدای مسیر تا انتها یک تکه باشد و برای جلوگیری از صدمات و نشتی های احتمالی هرگز از بوشن یا اتصالات استفاده ننمایید.

قبل از اجرا کردن گرمایش از کف، حتما شیب ساختمان را در نظر داشته باشید. به دلیل اینک کف فضا نباید شیب زیادی داشته باشد تا آبی که در لوله جریان دارد به سیستم پمپاژ گرمایش یا موتورخانه فشار وارد نکند.

به یاد داشته باشید که حتما در انتهای کار برای تست نهایی، سیستم گرمایش از کف را تحت فشار قرار دهید تا هرگونه احتمال نشتی یا سوراخ شدگی لوله‌ها مشخص شده و هرگز بدون تست قبلی و بدون اطمینان مرحله بت ریزی را انجام ندهید.