راهنمای جامع بررسی گرفتگی و بسته شدن لوله کشی خانه

راهنمای جامع بررسی گرفتگی و بسته شدن لوله کشی خانه

بعد از گذشتن چندین سال از ساختن ساختمان، نیازمی باشد تا به تعمیر و اصلاح نمودن لوله کشی ساختمان بپردازید تا از فرسودگی و گرفتگی آن جلوگیری نمایید. اما اگر این کار به موقع انجام دادید و یا جنس لوله‌های به کار گرفته در ساختمان مناسب نبودند، نیاز است تا با اقدام و راهکار درست این مشکل و ایراد را حل نمائید. اما چه راه حل‌هایی برای بررسی گرفتگی لوله کشی خانه وجود دارد و در دسترس می باشد؟ در این نوشتار میخواهیم به راه‌های بررسی  نمودن گرفتی لوله کشی خانه و رفع  نمودن آن بپردازیم.

 

انواع گرفتگی لوله کشی خانه چیست؟

 

گرفتگی لوله کشی خانه میتواند در انواع مختلف و گوناگونی رخ می دهد ، از مشکل تخلیه لوله‌های فاضلاب تا مشکل گرفتگی لوله‌های آب و کاهش و کم کردن یا قطع جریان آب همگی مشکلاتی می باشند که در اثر گرفتگی لوله کشی خانه بوجود می‌آیند. همانطور که میدانید عوض نمودن سیستم لوله کشی منزل هزینه بسیار زیادی دارد و از طرفی هم در خیلی از موارد اصلا نیازی به این کار نمی باشد و میتوانید با پیدا کردن ساز و کار مخصوص به همان مشکل، با کمترین هزینه آن را رفع نمود. اما این راهکارها چه چیزهایی می باشند و چگونه باید آنها را اجرا نمود؟

 

درباره گرفتگی لوله فاضلاب سینک و روشویی و خروجی‌های آب

 

امکان دارد برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از شستن ظروف و یا میوه با این رو به رو شوید که سینک به طور کامل تخلیه نمیگردد و یا تخلیه آب به آرامی انجام میگیرد. این نشانه یکی از مهمترین انواع از دلایل گرفتی لوله کشی خانه می باشد، گرفتی لوله تخلیه سینک و روشویی هنگامی رخ می دهد که داخل سیفون آن پر شده است. اگر گرفتگی تخلیه آب درزمان مناسب درست نشود میتواند باعث شکستگی لوله‌های پلاستیکی تخلیه زیر روشویی و سینک گردد. به نظر شما باید برای این نوع گرفتگی لوله کشی خانه چه کاری باید شکل گرفت؟

 

رفع نمودن گرفتی لوله فاضلاب سینک و روشویی

 

  • ابزارآلات مورد نیاز را آماده کرده ، همیشه اولین قدم در لوله کشی داشتن ابزار مناسب می باشد. آچار لوله، سطل زباله، نوار تفلون، چراغ قوه و دستکش لوازمی می باشند که باید تهیه نمائید. ضمنا آب داخل سینک را تخلیه نموده و کابینت زیر سینک را خالی کرده تا چیزی روی لوازم داخل آن نریزد.
  •  سطل را زیر سیفون جای داده و نور را تنظیم نمائید تا داخل را به خوبی بتوانید ببینید. در قدم بعدی با استفاده از آچار لوله، مخزن سیفون را باز کرده و آن را درون سطل تخلیه نموده و در صورت نیاز واشر داخل سیفون را عوض نمائید.
  •  با استفاده از نوار تفلون دور مخزن سیفون را کامل پوشانده و در نهایت مجدد با آچار لوله آن را بسته و از جایی که جنس سیفون معمولا پلاستیکی می باشد زیاد آن را سفت نکنید که دچار شکستگی نشود.
  • جنس لوله‌های ساختمانی به صورت عمده از دو نوع فلزی و پلی اتلین انتخاب شده اند. بیشتر لوله‌های فلزی به مرور زمان دچار رسوب شده اند که باید آن را رسوب زدایی کرد. این کار را معمولا با استفاده کردن از محلول‌های رسوب زدایی انجام میگیرد، اما نکته دارای اهمیت این می باشد که نباید از محلول اسیدی استفاده نمود که لوله‌ها دچار خورندگی نگردند پس بهترین انتخاب محلول‌های قلیایی می باشند. 

 

 

درباره ی گرفتگی لوله آب گرم یا سرد

 

اولین چیزی که برای رفع و حل کردن گرفتگی لوله کشی خانه باید بدانید مسیر رد شدن لوله‌هامی باشد. درگام اول سعی نمائید مسیر آب از محل ورود لوله آب تا جایی که آب قطع گشته است را پیدا کرده و مهم می باشد که بدانید آب چه مسیری را طی نموده است  و احتمالا در چه نقاطی امکان دارد گرفتگی داشته باشند تا آن را رفع و حل نمائید. بیشتر گرفتگی لوله کشی خانه در لوله‌های فلزی که قدیمی شده‌اند رخ می دهد. اکثرا علت گرفتگی لوله کشی خانه در لوله‌های فلزی رسوب شده است و باید شبکه آب را رسوب زدایی نمود، اما چگونه؟

 

رفع گرفتگی لوله آب گرم یا سرد خانه

 

  • یک محلول قلیایی برای رسوب زدایی خریداری کرده و یکی از ورودی‌های آب را پیدا کرده و ابتدا شیر فلکه آب کل واحد را بسته  و سپس با استفاده از آچار لوله سر ورودی را باز نمائید.
  •  محلول را داخل لوله بریزید و شیر آب را تا هنگامیکه باز بگذارید که محلول کل شبکه آب را در بربگیرد.
  •  بعد از پر شدن شبکه از محلول قلیایی، اجازه بدهید تا به اندازه مدت زمانی که شرکت تولید کننده مشخص نموده محلول داخل لوله بماند.
  •  در نهایت توری یکی از شیرهای آبی که در مسیر وجود دارد را برداشته  و شیر آب را باز نمائید و اجازه دهید محلول تخلیه شده، احتمالا با خروج مقدار زیادی از رسوبات رو به رو خواهید شد که نشان از باز شدن مسیر لوله دارد.

 

روش‌های صنعتی حل نمودن و رفع گرفتگی لوله کشی خانه چگونه است؟

 

تا اینجا در مورد روش‌هایی صحبت نمودیم که  به واسطه شما قابل انجام بودند، اما اگر با این حال باز هم با لوله‌های بسته رو به رو شدید راهکار و روش حل آن چیست؟ روش‌های سنتی تا حدی قابل اجرا و حل شدن می باشند اما هنگامیکه که مشکل حاد و اساسی باشد نمیتوانید با متد قدیمی مشکل را حل نمائید و باید به سراغ تجهیزات پیشرفته تری بروید.

 

رفع و حل نمودن گرفتگی لوله کشی فاضلاب خانه با فنر

 

سیستم فنر زنی یکی از روش‌های باز نمودن لوله آب و فاضلاب می باشد، هنگامی که لوله‌های فاضلاب عملا از کار می‌افتند اگر مشکل از پر شدن چاه فاضلاب نباشد طبیعتا باید به سراغ فنر زدن بروید. اما این سیستم چگونه کار انجام میدهد؟ در نگاه اول با یک دستگاه که مقدار زیادی لوله فنری به آن وصل شده است رو به رو میشوید. این لوله‌ها را به داخل چاه فرستاده و موتور دستگاه را روشن مینمائید. با استفاده از نیروی گردشی فنر شروع به تکان خوردن کرده و این کار تا جایی ادامه پیدا میکند که مسیر لوله به طور کامل باز شده باشد.

یکی دیگر از مشکلات و خلل هایی که به علت رسوب شکل میگیرد گرفتگی آب گرمکن‌های خانگی می باشد. چندین روش کاربردی برای حل کردن این مشکل و رسوب زدایی آب گرمکن در مطلب راهنمای کامل رسوب گیری آبگرمکن ارائه گشته است که پیشنهاد میکنیم مطالعه نمائید.

 

رفع  و حل کردن گرفتگی لوله کشی فاضلاب خانه با دستگاه تراکم هوا

 

در صورتی که گرفتگی لوله فاضلاب ناشی از بسته شدن به واسطه ی جسم خارجی مثل پلاستیک یا پارچه و…  ایجاد نشده نباشد میتوانید از دستگاه تراکم هوا برای باز کردن لوله فاضلاب استفاده کنید. روش و طرز کار این دستگاه به این گونه می باشد که ابتدا در مسیر لوله دستگاه را جای میدهند و با استفاده از واشر و… مسیر را به طور کامل عایق مینمایند که هوا از ورودی لوله خارج نشود، بعداز آن با استفاده از تلمبه هوا را به داخل مخزن دستگاه فرستاده و در نهایت با باز کردن ضامن هوا با فشار زیادی به یکباره آزاد شده و با مانع برخورد کرده، باعث باز شدن مسیر لوله خواهد شد.

 

جلوگیری نمودن از گرفتگی لوله کشی خانه با رسوب زدای مغناطیسی چگونه است؟

 

میتوان راه‌هایی را پیدا کرد که سیستم لوله کشی آب کمتربه  گرفتگی دچار شوند. یکی از دستگاه‌هایی که در این زمینه ساخته شده، رسوب زدای مغناطیسی می باشد، مهم ترین مشکلی که باعث میشود لوله‌های آب دچار گرفتگی شوند رسوبی می باشد که بخاطر میزان بالای کلسیم و منیزیم در آب شکل میگیرد. دستگاه‌های رسوب زدای مغناطیسی با استفاده از یک آهنربای قوی و ایجاد میدان مغناطیسی بلورهای کلسیم و منیزیم را خنثی میکنند و میزان رسوب تا حد بسیار بالایی کم می شود.