راهنمای کامل و جامع سرویس کردن و تعمیر آبگرمکن دیواری

راهنمای کامل و جامع سرویس کردن و تعمیر آبگرمکن دیواری

بهره مندی از آب گرم در منزل یکی از نیازهای اساسی هرخانه ای می باشد. اگر حس می کنید که آبگرمکن دیواری شما به مشکل  یا ایرادی خورده است و مثل قبل کارایی ندارد و نیازمند به سرویس است، لازم نیست که حتما با یک فرد متخصص تماس بگیرید و با کمی حوصله  می توانید خودتان سرویس آبگرمکن دیواری منزلتان را درست کنید.

 آبگرمکن دیواری یا بدون تانک، گزینه ایده آل و مناسبی برای تامین نمودن آب گرم منزل  شما برای شستشوی لباسها، ظروف و یا دوش گرفتن از آن می باشد. این مدل آبگرمکن ها، آب را در داخل خودشان ذخیره نموده و انبارمی نمایند و به همین دلیل فضای کمتری را پر می کنند.

 وقتی شما سوئیچ آبگرمکن را زده اید، مبدل یا تبدیل  گرماساز روشن شده و آب را همانطور که شما می خواهید گرم کرده و اما این آبگرمکن ها هم مثل هریک از وسایل دیگر منزل نیازمند به سرویس و تعمیر دارند.

 با  سرویس کردن آبگرمکن دیواری به صورت مرتب و منظم ، آبگرمکن شما به ندرت و کم  به مشکل و ایراد برمی خورد. در اکثر وقت ها این کار، روند ساده ای را دارد که خودتان از پس آن بر می آئید.شما باید به صورت روتین سرویس آبگرمکن دیواری منزل را انجام داده و بدین ترتیب مانع از ایجاد مشکل در آن شده و عمر مفید آبگرمکن  را بالا میبرید.

 اگر هر شش ماه یکبار سرویس  کردن ساده آن  را انجام دهید، عمر طولانی آبگرمکن منزلتان را ضمانت کرده اید. در این پست قصد داریم تا راهنمای کامل و جامعی برای سرویس کردن آبگرمکن دیواری منازل و تعمیرات آن را برای شما عرضه کنیم.

 

سرویس کردن آبگرمکن دیواری گازی

 

اکثر آبگرمکن های دیواری در ایران با گاز کار انجام می دهند.

 مشکل عمده و بزرگ در اکثر این آبگرمکن های دیواری، مسدود و بسته بودن مشعل آن می باشد و این مشکل موجب می گردد تا در تبادل حرارت خلل به وجود آید. اگر مشاهده می کنید که در قسمت هایی از مشعل، شعله دیده نمی شود، شیر آب و گاز وصل شده به آبگرمکن را ببندید.

 مشعل را از جایش خارج نموده و روزنه های آن را با یک سیم باریک تمیز و بازنمایید. سپس بعد از آن مشعل را سر جایش جای دهید و دوباره آن را امتحان نموده و ببینید که آیا شعله ها به حالت عادی برگشته اند یا خیر.

 آبگرمکن دیواری آب را از راه روزنه های کوچکی به جریان انداخته و در نتیجه دارای اهمیت است که آب منطقه شما از کیفیت مطلوب و مناسبی برخوردار باشد. اگر آب منطقه شما آب سخت می باشد ، بهترمی باشد برای منزل خودتان دستگاه تصفیه آب تهیه نموده و اگر سختی آب منطقه شما بیش از حد بالامی باشد، شاید مطلبوب باشد تا قبل از نصب نمودن آبگرمکن، یک فیلتر آب نصب نمایید.

 

چون روزنه های ریز داخل یونیت آبگرمکن دیواری دچار گرفتگی میگردند، جز الزامات می باشد که شش ماه تا ۱۲ ماه یک بار لازم است تا سرویس آبگرمکن دیواری را انجام نموه و اگر حس کردید که جریان آب گرم داخل منزل به ایراد برخورده است ، زمان سرویس نمودن  آبگرمکن دیواری تان  رسیده است. خودتان به راحتی می توانید این کار را انجام دهید.

برای این کار به یک پمپ کف کشی یا پمپ شناور، یک سطل بزرگ، دو شلنگ و دو گالن سرکه سفیدنیاز دارید.

 

مراحل کار به این ترتیب است:

 

در یونیت آن را بردارید

اول پیچ آب ورودی و پیچ های خروجی را بسته و در آبگرمکن دیواری گازی، باید شیر گاز را ببندید و درعین حال دو شاخه برق را از پریز بیرونکشیده و یا فیوز آن را قطع نمایید. در صورتی که آبگرمکن شما دارای دریچه تخلیه فشارمی باشد، فشار آب وجود داشته در سیستم را پائین آورده تا فشار آب را کم شود.

 

پمپ کف کش یا پمپ شناور را بردارید

سرکه را داخل سطل بریزید و ساکشن پمپ کف کش یا پمپ شناور را در داخل سطل حاوی سرکه جای دهید. شلنگ آب ورودی آبگرمکن را به پمپ کف کش متصل نموده و شلنگ دیگر را از دریچه فشار به سطل نصب نمایید. پمپ را روشن کرده و بگذارید تا برای ۱۵تا ۲۰ دقیقه سرکه در داخل آبگرمکن به حرکت بیاید. این کار موجب می گردد تا رسوبهای داخل آبگرمکن کاملا از بین بروند.

در صورتی که در منزل شما از سیستم گرمایشی شوفاژ استفاده می کنید، باید مدار شوفاژ را از آبگرمکن قطع نمایید.

 

خاموش کردن پمپ

پمپ را خاموش نمایید. فیلتری که معمولا نزدیک شیر ورودی آب می باشد را جدا نموده و فیلتر رویی را برداشته، آن را تمیز کرده و درجای آن قرار دهید.

 

خارج کردن پمپ از سطل

پمپ را از داخل سطل درآورده  و برای مدت زمان کمی آن را فعال کرده تا باقی مانده سرکه از آن خارج گردد. سطل را خالی نموده و آن را با آب تمیز پر کرده و پمپ را داخل آن گذاشته و آن را روشن کرده تا برای چند دقیقه در آب تمیز کار کرده و تمیز شود. شلنگها را جدا کرده و بعد اتصالات آب و برق را وصل نمایید.

 

سرویس کردن آبگرمکن دیواری الکتریکی

 

در یونیت های الکتریکی، معمولا نیاز به عوض کردن قطعه (کویل)گرماساز وجود دارد. مراحل این کار به این ترتیب می باشد:

 

دستورالعمل زیر را بخوانید

قبل از هرکاری دستورالعمل کارخانه آبگرمکن را که روی بدنه آبگرمکن نصب شده است  بخوانید. حالا آبگرمکن را از برق کشیده و شیر ورودی آب آبگرمکن را هم بسته و پیچ آب ورودی و پیچ های خروجی را ببندید.  فیوز ۲۴۰ ولت را خاموش نموده و یا دکمه آن را روی قسمت خاموش بگذارید. در صورتی که آبگرمکن شما دارای دریچه تخلیه فشار می باشد، فشار آب موجود در سیستم را پائین آورده تا فشار آب را کم کنید.

 

مرحله بازکردن شیر آب گرم

شیر آب گرم جایی نزدیک ،مانند شیر آب گرم سینک آشپزخانه یا توالت را باز گذاشته تا آب گرم باقی مانده در داخل آبگرمکن به خارج سیفون برود. پیچ های زیر یونیت که سینی کف محفظه حرارتی را نگه داشته اند را بازکرده و این سینی را خارج کرده و بگذارید آب داخل آبگرمکن خارج شود و بعد از آن این سینی را سر جای خودش بگذارید.

 

قطع نمودن کابلها

سپس کابلهای وصل شده به قطعه(کویل) گرماساز را قطع نمایید. احتمالا این کابلها با پیچ وصل شده اند. یک پارچه کهنه اطراف کویل گرماساز آبگرمکن پیچیده تا مانع از چکه  کردن آب شوید. یک آچار فرانسه را برداشته تا مهره/سرپیچی که کویل گرماساز را در جایش سفت کرده را باز نموده و این کویل را باز کنید. نمونه شبیه آن را بخرید و سرجایش نصب نمایید. اطمینان حاصل کنید که او رینگ، دقیقا سرجایش قرار گرفته باشد. سپس داخل مخزن را با آب پرکرده و برق آبگرمکن را متصل کرده و یونیت را تست نمایید.

 

 

تعمیرکردن آبگرمکن دیواری

 

مشکلات مربوط با آبگرمکن های دیواری خیلی متنوع وو گوناگون نیست و معمولا در یکی دو مورد خاص خلاصه  و مختصر می شوند. در این بخش از گزارش قصد کردیم تا به نحوه تعمیر و برطرف نمودن مشکلات آبگرمکن های دیواری بپردازیم. البته بهتر می باشد قبل از انجام دادن هرگونه تعمیراتی، سرویس کردن آبگرمکن دیواری را انجام دهیم.

 

عدم تامین نمودن آب گرم

اگر به چنین مشکل یا ایرادی برخورد کردید، منابع تامین کردن انرژی و تامین آب را چک کرده و اطمینان حاصل کنید که هر دو وصل و روشن باشند. در عین حال باید چک کرده که شیر قطع کننده داخل یونیت بی دلیل روشن نباشد. برای چک کردن این ماجرا کافی است که  مطمئن شوید که آب از آبگرمکن به شیرها رسیده است.

 

آب بیش از حد گرم میباشد و یا حجم آب کافی نیست

دمای یونیت را بین ۱۲۰ تا ۱۲۵ درجه سانتیگراد تنظیم نمایید. این دمای توصیه شده، دمای ایمن آبگرمکن های منزل می باشد. اگر در خانه فرزندان کوچک دارید یا برخی از اعضای خانواده پوست حساسی دارند، شاید بهتر است  تا دما را کمی کمتر تنظیم کنید.

فیلترها و نازلهای هوای آبگرمکن را تمیز نمایید.

سنسور دمای تشخیص آب خروجی آبگرمکن را که برروی لوله خروجی آب جای گرفته، جابه جا کرده و در صورتی که در اطرافش رسوب جمع شده آن را تمیز کنید.

طبق مرحله های توضیح داده شده آبگرمکن دیواری خانه را سرویس کنید.